Dubbele VPN inschakelen

Met Kaspersky Double VPN (ook bekend als multi-hop) kunt u een keten van twee VPN-servers maken die zich in verschillende landen bevinden. Deze VPN-serverketening methode biedt een extra versleutelingslaag die de veiligheid en privacy van uw IP-adres verbetert.

Ook kunt u met de Double VPN-functionaliteit verbinding maken met de gewenste VPN-server via een tussenliggende server als u niet rechtstreeks verbinding kunt maken met deze VPN-server.

Kaspersky Double VPN maakt gebruik van geneste versleuteling: de tunnel tussen de client en de uitgangsserver gaat in de tunnel tussen de client en de tussenliggende server, wat een dubbel versleutelingsniveau biedt tussen de client en de tussenliggende server. Beide keren wordt de versleuteling aan de clientzijde uitgevoerd; gegevens worden niet ontsleuteld op de tussenliggende server. Daarom heeft de tussenliggende server geen toegang tot het clientverkeer dat er doorheen gaat.

In sommige gevallen veroorzaakt het inschakelen van een dubbele VPN-verbinding een vertraging omdat uw verkeer via twee VPN-servers gaat die duizenden kilometers uit elkaar liggen.

Dubbele VPN gebruikt het Catapult Hydra-protocol om de verbinding tot stand te brengen. Zorg ervoor dat de Catapult Hydra of Automatisch selecteren optie is geselecteerd in de programma-instellingen. Voor instructies over het selecteren van het protocol voor Kaspersky VPN, zie dit artikel.

Dubbele VPN inschakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik opLocatie vervolgkeuzelijst om de lijst met locaties van VPN-servers te openen.
  3. Klik op Dubbele VPN categorie.
  4. Selecteer de eerste VPN-server uit de vervolgkeuzelijst onder LocatieĀ 1 of gebruik de automatische selectie van de optimale VPN-server.
  5. Selecteer de tweede VPN-server onder Locatie 2.
  6. Klik op Verbinden.
  7. U kunt uw Double VPN-serverpaar toevoegen aan Favorieten door op de knop Toevoegen aan favorieten te klikken.